Reklamno -propagačnej súťaže s názvom „Vianočný kalendár TV OSEM“ v znení platnom od 28.11.2022

1.  Základné ustanovenia

  1. Reklamná a propagačná súťaž s názvom „Vianočný kalendár TV OSEM“ /ďalej len „súťaž“/, je súťaž, v ktorej sa účastník zaslaním SMS alebo zavolaním na audiotexové číslo zapojí do žrebovania o výhru z vianočného kalendára a má možnosť získať finančnú, vecnú alebo inú výhru na základe preukázania svojich vedomostí a zručností. Súťaž má charakter interaktívnej propagačno – spotrebiteľskej, zábavno-vedomostnej hry, ktorá nie je hazardnou hrou v zmysle zák. č. 171/2005 Z.z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
  2. Účelom súťaže je podpora aktivít a značky organizátora, podpora predaja reklamných predmetov televízie OSEM a značky TV OSEM, podpora reklamných, mediálnych a iných  partnerov súťaže. Zaplatenie vkladu nie je podmienkou pre účasť v súťaži.
  3. Súťaž je vysielaná v rámci televízneho programu televíznej stanice TV OSEM alebo na inej televíznej stanici, alebo je uverejnená v iných médiách a internetových stránkach určených organizátorom.
  4. Predmetom tohto Štatútu je stanovenie pravidiel priebehu súťaže zverejnenej a propagovanej prostredníctvom dohodnutých médií, internetových stránok a SMS. V skrátených verziách môžu byť tieto uvedené aj na oboznamovacích materiáloch (napr. letákoch, plagátoch), v inzerátoch, rozhlasových a televíznych spotoch určených spotrebiteľom, pričom pre organizáciu súťaže a určenie jej výhercu je záväzné úplné znenie pravidiel zverejnené na www.mediatex.sk.

II. ORGANIZÁTOR SÚŤAŽE

  1. Organizátorom a technickým realizátorom súťaže je spoločnosť Mediatex s.r.o., P.O.BOX 54, 830 00 Bratislava 3, IČO: 35 763 418, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Sro, vložka č. 18777/B.

III. DOBA TRVANIA SÚŤAŽE

  1. Súťaž je vysielaná v programovej štruktúre vysielateľa podľa rozhodnutia organizátora.
  2. Súťaž je organizátorom realizovaná  na celom území Slovenskej republiky od 28.11.2022 do 23.12.2022. Súťaž je rozdelená do denných herných cyklov. Prvý herný cyklus začína 28.11.2022 o 00:00:01hod. a končí 01.12.2022 o 16:00:00 hod. Ak nie je organizátorom určené inak, každý ďalší herný cyklus začína v deň ukončenia predchádzajúceho herného cyklu o 16:00:01 a končí nasledujúci deň o 16:00:00. Súťaž končí 23.12.2022 o 16:00:00, kedy bude z denného herného cyklu vyžrebovaný jeden výherca a jeden výherca zo všetkých súťažiacich zo všetkých zapojených herných cyklov. O každom novom hernom cykle, resp. o skončení súťaže bude organizátor informovať prostredníctvom vysielania TV OSEM, webovej stránky TV OSEM – www.tv8.sk,  v partnerských médiách, alebo prostredníctvom informačných SMS.

IV. PODMIENKY ÚČASTI V SÚŤAŽI

  1.  Zúčastniť súťaže sa môžu len fyzické osoby staršie ako 18 rokov.
  2. Do súťaže sa môže zapojiť každý divák súťaže v zmysle bodu 1. tohto článku IV., ktorý súhlasí s týmto štatútom súťaže a ďalšími podmienkami špecifikovanými počas súťaže. Tieto sa pre neho stávajú záväzné.
  3. Súťaže sa nemôžu zúčastniť členovia štatutárnych orgánov a zamestnanci organizátora, osoby spolupracujúce pri realizácii súťaže a im osoby blízke (§116 a nasl. Občianskeho zákonníka). V prípade ak sa zistí, že výherca je takou osobou, nevzniká mu nárok na výhru a táto výhra mu nebude odovzdaná a prepadá v prospech organizátora.

V. ÚČASŤ V SÚŤAŽI

  1. Účastníci sa do súťaže môžu zapojiť dvoma spôsobmi:

A: prostredníctvom telefonátu na audiotexové (atx) číslo 0988 618 618

Fyzická osoba sa stáva účastníkom súťaže v momente úspešného spojenia sa s automatickým telefónnym systémom, a to na základe zatelefonovania na telefónne číslo zverejnené resp. zobrazené na obrazovke alebo oznámené moderátorom. Úspešné spojenie s automatickým telefónnym systémom znamená, že sa volajúcemu spustí automatická hláska.

Každé jedno zatelefonovanie na telefónne číslo, ktoré je spojené s automatickou telefónnou ústredňou, je zaúčtované sumou 1,60,- EUR s DPH/1 min., resp. podľa cenníka operátora, s ktorým ma účastník uzatvorenú zmluvu o pripojení. Cena hovoru je účtovaná minútovou tarifikáciou.

B: prostredníctvom zaslania SMS odoslanej v tvare OSEM na číslo 7017.

Každý súťažiaci, ktorý odošle SMS v správnom tvare na správne skrátené SMS číslo súťaže, bude spätne informovaný spoplatnenou SMS o zapojení sa do súťaže. Cena odchádzajúcej SMS na skrátené číslo 7017 je účtovaná podľa platných cien operátorov. Cena spätnej SMS o zapojení sa do súťaže je účtovaná sumou 1,60,- EUR s DPH.

  • Systém realizátora akceptuje kľúčové slovo OSEM písané malými aj veľkými písmenami, pričom takáto SMS sa považuje za platnú SMS.
  • SMS správa odoslaná na správne číslo a v správnom tvare sa považuje za platnú súťažnú SMS správu, a bude potvrdená spätnou SMS správou s informáciou o zapojení sa do súťaže. Bonusový kredit operátora, pokiaľ ho poskytuje, nie je možné pre účely účasti v súťaži použiť.
  • Súťažiaci, ktorý odošle SMS v nesprávnom tvare, dostane bezodplatnú SMS o neplatnosti zaslanej SMS.
  • Každý herný cyklus môžu účastníci súťaže vyhrať finančné a vecné výhry. Zároveň sú všetky zaslané SMS alebo volania na audiotexové číslo účastníkov počas trvania súťaže automaticky zaradené do záverečného žrebovania o posledné okienko Vianočného kalendára.
  • Podmienkou na zaradenie do súťaže / účasť v súťaži / o výhru v danom hernom cykle je zaslanie minimálne jednej platnej  SMS alebo zavolanie na audiotexové číslo súťaže v platnom hernom cykle. Podmienkou na zaradenie do súťaže / účasť v súťaži / o posledné okienko Vianočného kalendára je zaslanie minimálne jednej platnej  SMS alebo zavolanie na audiotexové číslo súťaže počas trvania celej súťaže.
  • Účastník sa môže súťaže zúčastniť aj opakovane, vždy však musí ísť o jedinečný hovor účastníka po dovolaní sa do automatického telefónneho systému. Jeden súťažiaci môže počas celého trvania súťaže poslať viacero SMS. Jedno telefónne číslo sa môže počas jedného kalendárneho mesiaca zapojiť do hry maximálne 90-krát (maximálny počet spoplatnených spätných SMS potvrdzujúcich účasť v súťaži odoslaných na jedno unikátne telefónne číslo počas jedného kalendárneho mesiaca). Ak súťažiaci prekročí maximálny počet odoslaných SMS, dostane bezodplatnú SMS o neplatnosti poslednej zaslanej SMS.
  • Organizátor je oprávnený v priebehu hry poskytovať účastníkom súťaže rôzne bonusy pre zvýšenie ich šance na získanie výhry. Informácie o získaní bonusov je organizátor oprávnený poskytovať účastníkom kedykoľvek počas súťaže aj prostredníctvom bezplatných informačných SMS.

VI. ŽREBOVANIE VÝHERCOV

  1. Žrebovanie výhercov sa uskutoční z celkovej databázy účastníkov za daný herný cyklus. Žrebovanie prebehne vždy po 16:00 hod. od ukončenia herného cyklu. Posledné žrebovanie prebehne 23.12.2022 po 16:00 hod. Do žrebovania za daný herná cyklus vstupujú všetky platné SMS, ktoré boli zaslané v danom hernom cykle alebo volania na audiotexové číslo súťaže  uskutočnené v danom hernom cykle. Žrebovanie sa uskutoční náhodným počítačovým výberom. Žrebovanie technicky zabezpečuje spoločnosť Mediatex s.r.o, P:O. BOX 54, 830 00 Bratislava. Vyžrebovaný výherca bude kontaktovaný telefonicky.
    1. Na získanie výhry musí vyžrebovaný účastník súťaže prijať hovor do piatich zazvonení v živom vysielaní a následne po výzve moderátora najneskôr do 20 sekúnd preukázať zručnosť a zreteľne povedať správne heslo dňa. Ak vyžrebovaný účastník zdvihne telefón do piatich zazvonení v živom vysielaní a následne po výzve moderátora do 20 sekúnd zreteľne povie správne heslo dňa, vyhráva výhru, ktorá bude pod výhercom vybraným okienkom  Vianočného kalendára.
    1. V prípade, ak je volané telefónne číslo vyžrebovaného účastníka obsadené, nedostupné, neexistujúce, vypnuté, na linke prebieha iný hovor alebo z iného dôvodu sa mu nepodarí dovolať, nevyhráva a výhra sa presúva do nasledujúceho herného cyklu.
    1. Ak vyžrebovanému účastníkovi telefón zvoní a účastník nezdvihne telefón do piatich zazvonení  v živom vysielaní, nevyhráva a výhra sa presúva do nasledujúceho herného cyklu.
    1. Ak vyžrebovaný účastník zdvihne telefón do piatich zazvonení v živom vysielaní, ale následne po výzve moderátora do 20 sekúnd zreteľne nepovie heslo dňa, nevyhráva a výhra sa presúva do nasledujúceho herného cyklu.
    1. Organizátor je oprávnený, najmä v prípade nezrozumiteľnosti hesla, vyzvať vyžrebovaného účastníka súťaže o zopakovanie hesla; na získanie výhry je potrebné, aby vyzvaný účastník súťaže bezprostredne zreteľne správne povedal heslo dňa. Po nesprávnom hesle dňa sa spojenie s účastníkom ukončí, ak organizátor nerozhodne inak.
    1. V prípade otvorenia nesprávneho (už otvoreného) okienka Vianočného kalendára sa spojenie s účastníkom ukončí, ak organizátor nerozhodne inak.
    1. Organizátor je oprávnený bezprostredne vo vysielaní Televízie Osem rozhodnúť o tom, či účastník súťaže splnil podmienky súťaže a získava výhru alebo v prípade nejasností alebo akýchkoľvek pochybností moderátora má moderátor alebo organizátor súťaže právo bezprostredne vo vysielaní rozhodnúť o odklade rozhodnutia o splnení alebo nesplnení podmienok súťaže kvôli možnosti opakovaného prepočutia si súťažného vstupu.
    1. Organizátor je tiež oprávnený pre ktorýkoľvek hrací cyklus určiť a oznámiť znenie hesla dňa.
    1. Všetky zaslané platné SMS alebo volania na audiotexové číslo účastníkov počas trvania súťaže sú zaradené do záverečného žrebovania o výhru v poslednom okienku Vianočného kalendára. Žrebovanie sa uskutoční náhodným počítačovým výberom zo všetkých prijatých SMS správ v správnom tvare a zo všetkých volaní na audiotexové číslo súťaže uskutočnených počas platnosti súťaže. Žrebovanie technicky zabezpečuje spoločnosť Mediatex s.r.o, P:O. BOX 54, 830 00 Bratislava. Vyžrebovaný výherca bude kontaktovaný telefonicky.
    1. Na získanie poslednej výhry musí každý vyžrebovaný účastník súťaže prijať hovor do piatich zazvonení v živom vysielaní a následne po výzve moderátora najneskôr do 20 sekúnd preukázať zručnosť zreteľne povedať správne heslo dňa.  
    1. Ak vyžrebovaný účastník zdvihne telefón do piatich zazvonení v živom vysielaní a následne do 20 sekúnd od výzvy moderátora zreteľne povie heslo dňa, vyhráva výhru pod posledným okienkom Vianočného kalendára súťaže.
    1. V prípade, ak je volané telefónne číslo vyžrebovaného účastníka obsadené, nedostupné, neexistujúce, vypnuté, na linke prebieha iný hovor alebo z iného dôvodu sa mu nepodarí dovolať, nevyhráva a je vybraný ďalší účastník hry.
    1. Ak vyžrebovanému účastníkovi telefón zvoní a účastník nezdvihne telefón do siedmych zazvonení, nevyhráva a je vybraný ďalší účastník hry.
    1. Ak vyžrebovaný účastník zdvihne telefón do piatich zazvonení v živom vysielaní, ale následne po výzve moderátora do 20 sekúnd zreteľne nepovie správne heslo dňa, nevyhráva a je vybraný ďalší účastník súťaže. Organizátor je oprávnený, najmä v prípade nezrozumiteľnosti správneho hesla dňa, vyzvať vyžrebovaného účastníka súťaže o zopakovanie správneho hesla dňa; na získanie výhry je potrebné, aby vyzvaný účastník súťaže bezprostredne zreteľne povedal správne heslo dňa. 
    1. Po nesprávnom hesle dňa sa spojenie s účastníkom ukončí, ak organizátor nerozhodne inak.
    1. Organizátor je oprávnený bezprostredne vo vysielaní Televízie Osem rozhodnúť o tom, či účastník súťaže splnil podmienky súťaže a získava hlavnú výhru alebo v prípade nejasností alebo akýchkoľvek pochybností moderátora má moderátor alebo organizátor súťaže právo bezprostredne vo vysielaní rozhodnúť o odklade rozhodnutia o splnení alebo nesplnení podmienok súťaže kvôli možnosti opakovaného prepočutia si súťažného vstupu.

VII. VÝHRY

  1. Zoznam výhier:
  2. Darčeková poukážka od cestovnej kancelárie CK DAKA v hodnote 200.- eur
  3. Darčeková poukážka od cestovnej kancelárie TUI v hotnote 100.- eur
  4. Lampa Solis mini
  5. Prístroj pre krásu FOREO
  6. 2x 365-dňové balenie Moringa – 1 balenie obsahuje 4x 120 kapsúl Moringa + čaj Moringa od PUREA
  7. Collagen, CBD, Kniha, Multivitamín a Ionic Magnesium od spoločnosti JD special
  8. 2 x Terra fľaša harmónia života s orgonitom a minerálmi
  9. Finančné výhry rôznych nominálnych hodnôt
  10. 4- krát ročná konzultácia s tvárou televízie osem – Každá ročná konzultácia bude prebiehať prostredníctvom jedného telefónneho rozhovoru v dĺžke max. 20 minút/1 mesiac v živom vysielaní tv osem s konzultantmi, ktorý sú v danom mesiaci k dispozícii. V prípade neuskutočnenia rozhovoru z dôvodu nedodržania termínu, či iného dôvodu na strane výhercu, výherca nemá právo na žiadnu náhradu.
    1. Každá výhra účastníka súťaže je podmienená preukázaním jeho zručností a vedomostí. Organizátor je oprávnený kedykoľvek počas hry meniť druh výhry, výšku výhry, počet výhier ako aj počet a výšku bonusových hier.
    1. Po splnení pravidiel a správnom splnení podmienok účasti v súťaži účastník na základe požiadania organizátora oznámi osobné údaje, a to v rozsahu meno, priezvisko, telefónne číslo, bydlisko. Účastníkovi, ktorý v súťaži splnil pravidlá a správne zodpovedal všetky položené úlohy, bude výhra zaslaná organizátorom poštovou poukážkou alebo iným spôsobom stanoveným organizátorom, pričom náklady spojené so zaslaním a prevzatím výhry znáša účastník súťaže.
    1. Organizátor má právo overiť pravdivosť poskytnutých údajov výhercu. V prípade, ak účastník súťaže poskytne podklady alebo údaje nezodpovedajúce skutočnosti, bude zo súťaže vylúčený a organizátorovi zodpovedá za škodu spôsobenú nepravdivosťou poskytnutých informácií.
    1. Na výhru v súťaži nie je právny nárok a výhry v súťaži nie je možné vymáhať súdnou cestou.
    1. Daňová povinnosť účastníka – výhercu v súťaži sa spravuje ustanoveniami zák. č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov v platnom znení. Organizátor súťaže oznámi výhercovi hodnotu výhry.
    1. Výhry zo súťaže budú výhercom zasielané do 90 dní od oznámenia výhry, ak sa organizátor a výherca nedohodnú inak.
    1. V prípade, že výhercom bude maloletá osoba, zastupovať ho a komunikovať ohľadom odovzdania výhry bude za neho zákonný zástupca.
    1. V prípade ak výherca nebude mať uhradené všetky splatné záväzky voči svojmu operátorovi telekomunikačných služieb najneskôr do prevzatia výhry, stráca nárok na výhru a táto prepadá v prospech organizátora, ak organizátor nerozhodne inak. Uhradenie záväzkov voči svojmu operátorovi telekomunikačných služieb preukáže výherca na požiadanie organizátora.
    1. Organizátor si vyhradzuje pre prípad podozrenia z porušovania týchto  a osobitných podmienok súťaží, najmä pre prípad podvodného konania a získavania výhier v rozpore s dobrými mravmi a v rozpore so všeobecnými a osobitnými podmienkami a zneužívania mechanizmu a výhod súťaží, právo súťažiacemu odmietnuť možnosť účasti v súťaži a právo výhercovi výhru neposkytnúť, a to aj so spätnou účinnosťou.
    1. Zaslaním platnej SMS správy alebo zavolaním do súťaže si súťažiaci zakupuje zľavu 10% na nákup tovaru TV OSEM na stránke www.tv8.sk, ktorú si uplatní pri telefonickej objednávke. Počtom volaní na audiotexové číslo súťaže a počtom zaslaných SMS správ do súťaže nie je možné zľavy v eshope TV OSEM kumulovať. Súťažiaci, ktorý si takúto zľavu uplatní, je povinný sa kedykoľvek na vyzvanie preukázať spätnou SMS správou, ktorú obdržal ako potvrdenie o zakúpení zľavy a účasti v súťaž alebo overením volania v databáze účastníkov súťaže.
    1. Organizátor je oprávnený použiť bez nároku na náhradu osobné údaje účastníka súťaže – výhercu, vyhotovovať jeho podobizne a iné obrazové a zvukové záznamy a ďalej ich uverejňovať a šíriť v hromadných informačných prostriedkoch a propagačných materiáloch.

VIII. OSOBITNÉ USTANOVENIA

  1.   Účastník súťaže súhlasí s týmito pravidlami súťaže a zaväzuje sa ich dodržiavať. V prípade, ak sa zistí, že účastník súťaže konal v rozpore s pravidlami súťaže, stráca nárok na akúkoľvek výhodu zo súťaže mu plynúcu, najmä nárok na výhru. V prípade dôvodného podozrenia z porušenia pravidiel súťaže má organizátor súťaže právo výlučne na základe vlastného uváženia vylúčiť účastníka zo súťaže.
  2.   Za konanie tretích osôb, účastníkov súťaže alebo osôb inak sa podieľajúcich na súťaži organizátor  nenesie žiadnu zodpovednosť.
  3.   Organizátor, ani technický správca systému nezodpovedajú za akékoľvek poruchy telekomunikačnej siete, telekomunikačných služieb, elektronickej pošty, TV vysielania, internetu, softvérové a hardvérové chyby, prerušenie telefonického spojenia, neschopnosť telefonického spojenia, poštové služby, výpadky dodávok elektrickej energie a ani iné podobné príčiny obmedzujúce telefonickú, elektronickú a inú komunikáciu. Organizátor a technický správca systému nenesú žiadnu zodpovednosť za žiadne škody, ktoré vzniknú v súvislosti s nesprávnymi údajmi poskytnutými účastníkom, alebo v súvislosti s neuplatnením, nevyzdvihnutím, resp. nevyužitím výhry, ani za žiadne výkony, ktoré neprevádzkuje sám (alebo za pomoci tretích osôb), najmä tak ako sú uvedené vyššie.
  4.   Organizátor a technický realizátor súťaže nezodpovedá za stratu, poškodenie, zničenie alebo nedoručenie výhry pokiaľ k nemu prišlo z dôvodov spočívajúcich na tretej strane ani za akékoľvek škody vzniknuté účastníkom v súvislosti s realizáciou výhier.
  5.   Organizátor si vyhradzuje právo kedykoľvek zmeniť pravidlá súťaže.
  6.   V prípade akýchkoľvek záležitostí týkajúcich sa ktorejkoľvek časti súťaže alebo ktoréhokoľvek rozhodnutia v súťaži je relevantné a konečné rozhodnutie organizátora bez ohľadu na akékoľvek iné dojednania alebo dohody so súťažiacim, resp. osobou splnomocnenou na konanie v mene súťažiaceho.
  7.   Organizátor nehradí súťažiacim žiadne náklady, ktoré im vznikli v súvislosti s účasťou v súťaži.
  8.   Pokiaľ účastník súťaže podá sťažnosť počas súťaže a okolnosti to umožňujú, sťažnosť bude posúdená okamžite. V ostatných prípadoch ako aj v tom prípade, ak sa sťažnosť týka jednotlivých častí súťaže ale bola podaná po skončení súťaže, organizátor o sťažnosti rozhoduje do 30 pracovných dní od jej doručenia. Takáto sťažnosť musí mať písomnú formu a musí byť doručená najneskôr do 7 pracovných dní od skončenia súťaže na adresu organizátora súťaže, alebo prostredníctvom emailu na adresu: info@tv8.sk s označením „Sťažnosť na súťaž „Vianočný kalendár“. Zo sťažnosti musí byť zrejmé kto ju podáva, komu je určená, k akému dátumu a času súťaže sa viaže, z akého telefónneho čísla sa sťažovateľ zapojil, čoho sa týka a čoho sa sťažovateľ domáha.
  9.   Rozhodnutie organizátora týkajúce sa akýchkoľvek sťažností súťažiacich je konečné.
  10.   Prípadné ďalšie skutočnosti, ktoré nešpecifikuje tento popis vedomostnej súťaže, budú uverejnené na oboznamovacích materiáloch (napr. letákoch, plagátoch), v inzerátoch, rozhlasových a televíznych spotoch určených spotrebiteľom.
  11.   Organizátor má výhradné právo na zmenu tohto štatútu.

IX. OSOBNÉ ÚDAJE

  1. Zaslaním SMS správy na skrátené číslo súťaže 7017 alebo zavolaním na čísla súťaže vyjadruje účastník súhlas so spracovaním ním poskytnutých osobných údajov a zároveň občasným zasielaním bezplatných SMS marketingového charakteru od organizátora súťaže. Pre odvolanie súhlasu so zasielaním bezplatných SMS marketingového charakteru a o spracovaní osobných údajov viac informácii nájdete tu. Informačné memorandum o spracovaní osobných údajov v súvislosti s propagačno – vedomostnou súťažou Vianočný kalendár ( odkaz na stránku).

X. ZÁVEREČNÉ USTANOVENIA

  1. Tieto pravidlá sú dostupné na internetovej adrese  www.mediatex.sk.
  2. Organizátor súťaže si vyhradzuje právo kedykoľvek zmeniť pravidlá súťaže, ako aj právo súťaž skrátiť, odložiť, prerušiť alebo zrušiť. Akékoľvek sporné otázky týkajúce sa súťaže, jej organizácie alebo vzniku nároku na výhru, bude s konečnou platnosťou rozhodovať organizátor, pričom s takým postupom účastník svojou účasťou v súťaži bezvýhradne súhlasí.
  3. Tieto pravidlá, ako aj akékoľvek ich zmeny budú zverejnené.

V Bratislave 28.11.20

Štatút k súťaži Vianočný kalendár